به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پايان معاملات هفته منتهي به 12 شهريور ماه 1393، شاخص کل با (1191) واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم 72 هزارو 121 واحد رسيد.
شاخص بازار اول با (700) واحد کاهش به رقم 53 هزارو 55 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با (3441) واحد کاهش عدد 142 هزارو 353 واحد را تجربه کرد و به ترتيب با (30 / 1) درصد و (36 / 2) درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 5 روز کاري اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 6522 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل (4 / 26)درصد افزايش يافته است.
در ضمن تعداد 2508 ميليون سهم در 211 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتيب (8 / 16) درصد و (6 / 12) درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر اين اساس 60330 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش60 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته کاهش (3 / 71) درصدي را نشان مي دهد.
طي هفته جاري سهام انتشار، چاپ و تکثير با 99 / 19 درصد، ساخت دستگاه ها و وسايل ارتباطي با 24 / 15 درصد، محصولات چوبي با 65 / 6 درصد و ماشين آلات و تجهيزات با 53 / 3 درصد بيشترين تغيير در شاخص را نسبت به ساير گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با شروع معاملات در اولین روز کاری این هفته شاخص کل بورسی لحظاتی به لطف رونق معاملات در نمادهایی مانند ومعادن، گچاد، غبهنوش و همچنین معامله بلوکی در محدوده مثبت قیمتی بر روی نماد وغدیر سیری صعودی را در پی گرفت اما به سرعت تحت تاثیر روند رو به افول به ویژه در بخش خودرویی، پتروشیمی و مالی تغییر جهت داد. نمادهایی مانند خودرو، خساپا، وبصادر و خپارس تاثیر ویژهای را در منفی شدن شاخص در این برهه داشتند. در ادامه با افزایش فشار نمادهای خودروسازی و همچنین افول بیش از پیش نمادهای پتروشیمی به ویژه فارس، تاپیکو و همچنین رمپنا در بخش فنی مهندسی شاخص باز هم در محدوده منفی به سیر حرکتی خود ادامه داد. روند نزولی شاخص با افزایش فشار از سوی نمادهای بزرگ باز هم ادامه یافت و بالا رفتن حجم معاملات در محدوده منفی قیمتی به ویژه در نمادهایی چون فارس عرصه را بر این نماگر باز هم تنگتر کرد تا در نهایت این نماگر در اواخر معاملات از مرز 73 هزار واحد فرو افتاد.
یکشنبه: شاخص کل بورس تهران در شروع معاملات این روز به لطف رونق معاملات در برخی گروهها همچون نفتی، غذایی و خودرویی در مسیر صعود قرار گرفت اما این روند به سرعت تحت تاثیر روند رو به افول شکل گرفته در تعداد محسوسی از گروهها به خصوص پتروشیمی، مالی، فلزی، چند رشتهای صنعتی و معدنی نزولی شد. نمادهایی چون فارس، فخور، تاپیکو، وبصادر و وغدیر تاثیر منفی محسوسی در این برهه بر شاخص گذاشتند. تعداد محسوسیاز نمادها در بخش خودرویی نیز به درصدهای منفی خزیدند که این امر نیز فشار بر شاخص را بیشتر ساخت. در ادامه معاملاه بلوکی در نماد تاپیکو در محدوده مثبت قیمتی شاخص را با جهشی مقطعی مواجه ساخت اما این نماگر باز هم سیری نزولی اما آرام را پس از این رویداد در پیش گرفت. روند نزولی شاخص با افزایش فشار از وسی نمادهای بزرگ بازار باز هم ادامه یافت و بالا رفتن حجم معاملات در محدوده منفی قیمتی به ویژه در نمادی چون فارس عرصه را بر این نماگر باز هم تنگتر کرد تا در نهایت افت بیش از 72778 واحدی شاخص به ثبت رسید.
دوشنبه: با وجود جو مبهم حاکم بر بسیاری از گروهها، به لطف رونق معاملات در برخی بخشها همچون بیمه، ساختمان، لاستیک و پلاستیک، خودرویی، تجهیزاتی و حمل و نقل شاخص کل بورس در مسیر صعود قرار گرفت. این روند تحت فشار وارده از سوی گروه پتروشیمی، بانکی، فلزی و معدنی به سرعت خنث شد و شاخص به محدوده منفی خزید. نمادهایی چون وبملت، کچاد، فملی و وانصار در افت شاخص در این مقطع تاثیر شایانی داشتند. در ادامه با تشدید فضای منفی در بخش پتروشیمی و به خصوص در نمادهایی چون فارس و تاپیکو، سبب ادامه حرکت شاخص به سمت افول شد. پس از این برهه فارس به صف فروش رسید. جمعآوری این صف منجر شد تا شاخص بیش از پیش در محدوده منفی پیشروی کند. شاخص پس از این برهه تحت تاثیر افزایش حجم معاملات در محدوده منفی قیمتی در نمادهای رو به افول به حرکت نزولی اما آرام خود ادامه داد و در اواخر معاملات با جمعآوری مجدد صف فروش تشکیل شده در نماد فارس، افت مقطعی دیگری را تجربه کرد و در نهایت با کاهشی ملموس به کار خود پایان داد.
سهشنبه: با شروع معاملات روز سهشنبه شاخص کل بورس تحت تاثیر منفی نمادهایی چون شپمچا و آسیا کمی افت کرد اما به سرعت با رونق معاملات در بخش نفتی، غذایی، تجهیزاتی و حمل و نقل در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی چون شبهرن، شسپا، غپینو، وتوشه و وبشهر در این روند تاثیر ملموسی داشتند. با وجود فشار وارده از وسی نمادهای مالی، خودروسازی، فلزی، معدنی و تعداد ملموسی از نمادهای پتروشیمی، شاخص توانست در یک ساعت اولیه معاملات به روند صعودی خود ادامه دهد اما در نهایت فشار وارده از وسی این گروهها به خصوص از وسی نمادهایی چون خودرو، تاپیکو، کگل و فملی، این نماگر سرانجام وارد محدوده منفی شد. بازگشایی وپست در درصدهای مثبت و همچنین معامله بلوکی در نماد ومعادن در محدوده مثبت قیمتی شاخص را به صورت مقطعی بالا کشید اما در ادامه تحت تاثیر افزایش فشار به خصوص از وسی گروه خودرویی و رمپنا در بخش فنی مهندسی، شاخص بار دیگر سیری نزولی را در پی گرفت. بالا رفتن فشار از سوی نمادهای منفی بخشهای رو به افول به ویژه خودرویی و پتروشیمی نیز مزید بر علت شد تا شاخص به افول خود ادامه داده و سرانجام نیز در محدوده منفی به کار خود پایان دهد.
چهارشنبه: با شروع معاملات در آخرین روز کاری این هفته شاخص کل بورس تهران به لطف رونق معاملات در بخش تجهیزاتی، کانی غیرفلزی، غذایی و برخی تک سهمهای بزرگ بازار در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی چون وخارزم، غپینو، لابسا، تکمبا، کرازی و شکلر از نمادهای تاثیرگذار بر شاخص در این برهه بودند. در ادامه بهبود روند معاملات در تعدادی از نمادهای پتروشیمی، خودرویی و فنی مهندسی نیز مزید بر علت شد تا این روند ادامه یابد. نمادهایی مانند کرمانشا و رمپنا از شاخص در این مقطع حمایت خوبی را به عمل آوردند. فشار وارده از وسی گروه بانکی به ویژه وبملت و برخی دیگر از نمادهای بزرگ بازار مانند تاپیکو اما کمی از میزان رشد پیشین شاخص کاست. از اواسط معاملات اوضاع کمی افت کرد و بر بسیاری از یخشها جوی مبهم و یا رو به افول حاکم گشت و همین امر نیز بیش از پیش بر شاخص فشار وارد ساخت و در نهایت شاخص در ساعت سوم معاملات به محدوده منفی پا گذاشت. در مقابل گروههایی مانند قندی، لیزینگ و واسطهگریهای مالی به جرگه بخشهای پیش رو ابتدای روز پیوستند. افول بیش از پیش نمادها در گروه فلزی نیز بر روند رو افول شاخص دامن زد. معامله بلوکی در درصدهای منفی بر روی نماد اخابر نیز منجر به افت بیشتر شاخص شد.